Pups Soof 2019

Echt mensen, alle pups zijn besproken!!!

15 januari 2020

Tja en dan is het al weer even stil in huis…… de pups zijn allemaal uitgevlogen op Topsy na. Ja mensen, ik vind het nog steeds een drama als een pup hier weggaat. Ik heb toch 8 weken mijn ziel en zaligheid in het nestje gestoken en dan blijft het afscheid nemen zwaar. Maar na alle leuke berichten van de mensen word ik altijd weer helemaal blij!!!

Het was een fijn, rustig nest…. heel mooi, allemaal gezond, prachtige uitslagen voor de levershunt test en allemaal vrij van PRA-B, DTP, MAC omdat de ouders dat zijn. Ze wonen bij hun nieuwe baasjes en het gaat heel erg goed!!! Topsy kan het heel goed vinden met de rest van de hondjes en ze staat haar mannetje!!!

 

4 januari 2020

De pups hebben al een aantal uitstapjes gehad zoals naar het bos en de Welkoop, maar vandaag gingen ze mee naar het tuincentrum. In het begin was het rustig, maar rond 11.00 uur kwamen de eerste mensen op zoek naar alle aanbiedingen en…… de kinderen vonden het leuk om even de pups te aaien. En je doet het toch voor de socialisatie en natuurlijk om een aantal foto\’s te maken!!! Ze deden het super!!!

We cannot display this gallery

1 januari 2020

Het nieuwe jaar is begonnen!!!! Gisteren werd er natuurlijk veel vuurwerk en carbiet afgeschoten, nou ze vonden het echt niet eng!!!! Heerlijk buiten rennen, wat een feest… wat een energie heeft het viertal!!!!!! Voor de komende week is hun agenda volgeboekt met uitjes, maar nu even bijkomen op 1 januari!!!

We cannot display this gallery

 

25 december 2019

Gelukkig is het vandaag even lekker weer en kunnen de pups naar buiten. Nou, dat vonden ze heerlijk….. lekker rennen en veel snuffelen.

Inmiddels zijn de pups door de medewerker van de Raad van Beheer gechipt en binnenkort krijgen ze bij de dierenarts het eerste prikje. Het gaat snel, alweer bijna 6 weken zijn ze!!!
Ze eten ook al geweekte brokjes en rennen door de woonkamer!!! Ze worden ook steeds leuker!

Ga weer genieten van de leuke foto\’s!

We cannot display this gallery

17 december 2019

Ik kan het echt niet laten….. het is zo leuk om de pups van Tim en Soof te fotograferen. Het zijn ook plaatjes, zeg nou zelf……

We cannot display this gallery12 december 2019

Vandaag zijn de pups alweer 4 weekjes!!!!! Die slagroom van moeder Soof doet ze echt goed!!! Ze wegen nu tussen de 1040 en 1250 gram. Alles is zo relaxed, echt super….

Vanmorgen zijn ze voor de tweede keer ontwormd en ze kregen hun eerste vlees/geitenmelk hapje….. nou dat was heel vreemd voor ze.

De CD met harde geluiden staat nu ook aan, ze keken even raar op, maar daarna waren ze er eigenlijk al aan gewend. Het staat ook nog niet zo hard hoor! Het is het geluid van onweer, gillende kinderen vuurwerk, eigenlijk kun je het niet bedenken wat voor geluiden allemaal!

Ga maar weer kijken naar de leuke foto’s van de 4 dames!

We cannot display this gallery 

1 december 2019

Wat is het toch moeilijk om te kiezen uit zulke leuke foto\’s!!!! De pups doen het echt geweldig en de oogjes en oortjes zijn open!!! 

We cannot display this galleryDe pups zijn nu 2 weken en wat een kanjers zijn het!!!! Het zijn dikke vette en krachtige pups!!! Tijd om ze te verplaatsen naar een andere ren! Ze moeten werken voor de melk, dus lopen……

De oogjes gaan al wat open, altijd grappig om te zien. Verder zijn ze vanmorgen ontwormd en de nageltjes zijn geknipt evenals de haartjes tussen de teentjes. Die nageltjes zijn best scherp voor moeder Soof, dus een stukje eraf!!!

Jullie zijn ook vast nieuwsgierig naar de namen!!! Hier zijn ze dan….

PEPPERMINT LADY V.D. TULPASHOEVE
POWER OF LOVE V.D. TULPASHOEVE
POWER OF DREAMS V.D. TULPASHOEVE
PRETTY LADY V.D. TULPASHOEVE

Volgende keer maak ik foto’s met de oogjes open!

We cannot display this gallery26 november 2019

Ze zijn al weer 11 dagen…. Tja wat doen ze….. drinken..plassen..poepen..drinken…… enz….. wat een lui leventje, geen wonder dat ze zo dik zijn. Soof heeft heel veel melk en ze vinden het heerlijk, de papzakjes….
En wat is die Soof een relaxte moeder, geen stress helemaal super. Alle honden zijn gewoon binnen en onze riesenschnauzer Pien gluurt af en toe over het hekje. Ook vindt Soof het heerlijk om weer naar het bos te gaan.

Vandaag zijn ze tussen de 558 en 700 gram!!!!!! De oogjes zijn nog dicht, maar over een paar dagen zullen die wel open gaan net zoals de oortjes.

Kijk maar even naar de leuke foto’s!

We cannot display this galleryAfgelopen donderdagavond 14 november zijn de pups van Soof (Romar\’s Canta Libre) en Tim (Playboy Dyma d\’el Casa di Vita) geboren!!!

Soof was zeer ontspannen die dag en had nog lekker gegeten. Om 18.50 uur kwam het vruchtwater en om 19.45 uur was de eerste pup er, helaas werd zij dood geboren. Ze lag in stuitligging, wat vaak voorkomt bij honden, en woog 254 gram.
Dit is zo triest, daar ben ik altijd door van slag. Het is de natuur, maar toch…..

De volgende 4 dames volgden al snel.

20.10 uur teefje 262 gram
20.25 uur teefje 230 gram
21.15 uur teefje 228 gram
21.55 uur teefje 258 gram.

Inmiddels zijn de pups allemaal alweer gegroeid en ze doen het echt super! Soof is zeer ontspannen en hoewel het haar eerste nestje is, gaat ze ermee om alsof ze veel ervaring heeft.
De andere hondjes mogen gewoon in de kamer komen en er zit wel een schot, zodat moeder en kids alle rust hebben.

Ze eet heel veel en krijgt ook elke dag een hoeveelheid geitenmelk, zodat haar calcium gehalte op peil blijft met die drinkende dames!!

We cannot display this gallery