PUPS PLEUNTJE 2019

8 mei 2019

Tja en dan ik het huis weer stil….. de pupjes zijn vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Gelukkig hoor ik allemaal goede berichten en ja….. ze zijn ondeugend…. houden niet van regen…. willen niet graag in een bench…. ach het hoort er allemaal blij.
We hebben genoten van het nestje en wat een ongelooflijk mooie en lieve pups waren het ook, daar word je echt blij van!!!

30 april 2019

Gisteren ben ik met een vriendin en de pups naar Tuinland in Zwolle geweest. Altijd leuk!!! Mensen en kinderen willen de pups natuurlijk allemaal even aaien. Prima, deel van het socialiseren.

We cannot display this galleryEr zijn altijd mensen die vragen:
….. zijn ze te koop….. nee ze hebben al een baasje….
….. zijn het labradors….nee het zijn dwergteckels…..

26 april 2019

Inmiddels zijn de pups gechipt en is het DNA afgenomen door een medewerker van de Raad van Beheer. Ook hebben ze de controle bij de dierenarts gehad en hun eerste prikje!!!
Afgelopen woensdag ben ik met ze naar Aalsmeer geweest voor een fotoshoot van Studio Pets. Ze komen op een kalender te staan van teckels en wel voor het jaar 2020 en 2021!!!! Het was een super leuke dag en omdat mijn andere hobby hondenfotografie is, kon ik mooi even kijken hoe de pups op de foto werden gezet. Best veel geleerd. De pups vonden het trouwens best leuk….. ze kregen heerlijke smeerkaas om ze alert te krijgen en werden veel geknuffeld. Soms kregen ze pakjes aan, was echt niet zielig!!!!

We cannot display this galleryDe pups zijn inmiddels ook naar het verzorghuis in Epe geweest. Altijd geweldig om te doen….. het gaat om de genietmomenten van de mensen. Sommigen begonnen te zingen, te huilen, te fluiten en….. veel knuffelen. Meestal zijn de mensen het weer na een paar minuten vergeten, dat ik er met de pups geweest ben, maar dat geeft niet….. 

Het is een fantastisch initiatief van Monique, dat zij dit mogelijk maakt voor deze mensen.

We cannot display this gallery

16 april 2019

Nu zijn de pups 5 weekjes en rennen door de woonkamer of zijn soms in de tuin, als het niet te koud is!!! Ze groeien goed en moeder Pleuntje is er heel trots mee!!! En wij ook…..

We cannot display this gallery10 april 2019

De pups zijn 4 weekjes en alweer 2 keer ontwormd en natuurlijk gemanicuurd!!! Ze wegen inmiddels tussen de 1250 en 1320 gram en ja….. kanjers. Moeder Pleun heeft super melk. Gisteren mochten ze even in de tuin, nou dat was best griezelig voor ze….. alles went en komt goed.
Ze hebben inmiddels een ruime ren en ze beginnen met elkaar te spelen, dus alles gaat heel goed!!!!

We cannot display this gallery

1 april 2019

Ze zijn vandaag 3 weekjes en de oogjes zijn open, van sommigen zijn het nog spleetjes, maar het begin is er.

Ze hebben het veel te goed bij moeders, echt wat een melk heeft die dame!!!!! Ik hou Pleuntje nu af en toe weg bij de pups, want ze wil altijd bij haar kids zijn, dus de melkbar is altijd open….. ze beginnen een beetje blaf geluidjes te maken en soms doen ze een poging om te waggelen…..

Ze zijn nu tussen de 952 en 1070 gram, voldoende puppyvet dus!!!

We cannot display this gallery

26 maart 2019

De pups zitten nog heerlijk in hun eigen wereldje van drinken, slapen, poepen en plassen…… de oogjes zijn nog toe!!! Een dezer dagen zullen ze wel opengaan!!!

Inmiddels heeft de Raad van Beheer de namen goedgekeurd!!!De pups hebben allemaal een stamboomnaam, dit keer “het weer”. Ongelooflijk, wat hadden we een regen en storm aan de voorafgaande dagen van de bevalling en tijdens de bevalling….vandaar de namen.

De heren heten:

Stormy Surprise van de Tulpashoeve
Wind Spirit van de Tulpashoeve

De dames heten: 

Rain Dancer van de Tulpashoeve
Wind Dancer van de Tulpashoeve
Raindrops on Roses van de Tulpashoeve

Morgen zijn ze 2 weken en dan zullen ze voor het eerst ontwormd worden en de nageltjes worden dan ook geknipt. Dit is iets aangenamer voor Pleuntje. Het gaat heel goed met haar, wat een moedertje. Ze wil eigenlijk nog steeds niet dat er honden in de woonkamer zijn, ze begint dan steeds heel erg veel te blaffen, maar dat zal hopelijk binnenkort anders worden.

Normaal neem ik de moeder al weer mee op de wandeling, maar Pleuntje wil niet weg van haar kinderen. Trouwens die melkbar van haar is zo groot, dat ze ook heel lastig loopt,  het gaat van links naar rechts….

We cannot display this gallery

20 maart 2019

Vandaag zijn ze al weer 1 weekje….. voor de toekomstige  baasjes gaat de tijd misschien te langzaam, maar voor mij te snel!

Ze zijn goed gegroeid en ze wegen nu tussen de 478 en 556  gram….. kanjers….. wat een melk heeft die Pleuntje.Ze hebben nu ook een halsbandje om! De heren zijn: bruin en blauw en de dames: zalm, paars en oranje.Vanmorgen heb ik wat foto’s gemaakt en ik wilde ook een groepfoto van alle pups hebben, maar dat lukt niet. Pleuntje liet duidelijk merken, dat ze het niet leuk vond, dat ik de pups weghaalde, dus dat doe ik als ze wat ouder zijn. Zoals jullie zien, zijn de oogjes nog gesloten!!!

We cannot display this gallery

12 maart 2019

De eerste tekenen, dat een bevalling nabij was, was afgelopen vrijdag, haar gedrag werd anders en vanaf dat moment heb ik bij haar op de bank geslapen.

Ze was ook zo dik!!! Normaal gesproken weegt Pleuntje 6.5 kg en  met 8.5 week was ze 8.6 kg, Tonnetje.

Gisteravond vanaf 23.00 uur begon het echt en rond 5.00 uur waren we klaar! Een goede vriendin heeft zoals altijd geholpen.

Het was zwaar voor Pleuntje. De pups waren heel groot, maar ze heeft het super gedaan!!!!

00.45 uur een reutje 276 gram
01.45 uur een teefje 252 gram
02.30 uur een teefje 236 gram
04.20 uur een reutje 288 gram
04.45 uur een teefje 234 gram

De teefjes hebben voorlopig een rode stip, kop, rug  en staart en de reuen een beige stip kop en rug. Zo kan ik ze uit elkaar houden i.v.m. het wegen.

Het gaat heel goed met de familie en ze drinken goed. Mamma Pleuntje ben ik flink aan het bijvoeren, want ze is niet dik!!!
Nu na een dag zijn ze allemaal al flink gegroeid, helemaal blij!!

We cannot display this gallery

Onze dwergteckel Pleuntje is gedekt!! Vanmorgen ben ik naar de dierenarts geweest voor de echo en hij heeft er 5 gezien! Wat is dat toch weer spannend! Dan zullen de pups rond 13 maart 2019 geboren worden.

De vader van de pups is Esenika\’s Edmund (Eddy) en hij woont in Duitsland. Hij is ook chocolade/tan evenals Pleuntje. We verwachten dus heerlijk chocolaatjes!!!

Hieronder a.s. moeder Pleuntje en vader Eddy!
           

In 2017 heeft Pleuntje ook een nestje gehad en hieronder wat foto\’s!

We cannot display this galleryIk ga altijd met de pups naar een verzorghuis, dat zijn dierbare ochtenden. De mensen vinden het geweldig, ik weet dat het momentopnames zijn. Zodra ik de kamer heb verlaten zijn de meesten het weer vergeten. Echter wat je bij de mensen losmaakt vind ik geweldig, soms beginnen ze te zingen, neuriën of je krijgt hele verhalen… 

We cannot display this galleryAf en toe is er een nestje, het is echt een hobby. Ik vind het geweldig!!!
De geboorte van de pups blijft een wonder. De moeder doet het in principe allemaal zelf, maar het gebeurt ook dat we moeten helpen bij de opgroei van de pups.
Zodra de pups ingeënt zijn, breekt er voor mij een drukke tijd aan, want het socialiseren vind ik super belangrijk. In de eerste 8 weken, dat de pups bij ons zijn, laat ik ze aan veel dingen wennen, zodat ze een goede basis voor het leven hebben. We gaan naar het dorp, bos, zorginstelling voor ouderen, tuincentrum enz.

Als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, hebben ze natuurlijk een stamboom bij de Raad van Beheer, DNA profiel en zijn gechipt.
Verder zijn ze uiteraard ingeënt, 4 keer ontwormd, gecontroleerd door de dierenarts. De pups zijn verzekerd via Petplan.
De nieuwe baasjes krijgen om de paar dagen veel foto\’s toegestuurd, zodat ze helemaal op de hoogte zijn van hun nieuwe huisgenoot. Bij het ophalen van de pup geef ik natuurlijk ook een map  met allerlei info.