Over ons

In 1988 hebben wij, Ton en Cécile Tulleken onze eerste hond aangeschaft, dit was een Welsh Springer Spaniel. Al spoedig breidde de hobby zich uit en hadden we er 3. Deze honden zijn tussen de 12 ½ en 15 jaar geworden en hebben allemaal een sportief en gezond leven gehad.

In 2005 zijn wij van Baarn verhuisd naar het landelijke dorpje Oosterwolde, tussen Elburg en Zwolle. We leven tussen de schaapjes, echt voor ons een feest! Mijn man wilde graag een grote ruimte om zijn hobby uit te oefenen (restaureren van oldtimers) en ik wilde mij meer verdiepen in mijn grote hobby/passie ….honden.

In die tijd ben ik Kynologische Kennis 1 (2007) en daarna 2 (2008) gaan volgen, en deze heb ik allebei met zeer goede cijfers afgerond, vervolgens de opleiding Exterieur en Beweging.
Tegenwoordig geef ik bij de KC Zwolle ringtraining, De cursus ringtraining is bestemd voor honden die shows gaan lopen of reeds shows lopen. De cursus gaat in op de wijze waarop honden in de ring moeten worden geshowd en wat er van de eigenaren wordt verwacht.

Zo begon het met de schnauzers!

Onze Riesenschnauzer Saartje van der Smale kwam in 2005 bij ons wonen en in 2008 kreeg Saartje een nest en daarvan hebben wij Amber Asmara v.d. Tulpashoeve (Pientje) aangehouden en zij is  Nederlands Jeugdkampioen en Nederlands Kampioen. Ze is bijna 12 jaar geworden en helaas is ze in april 2020 overleden…. ze was op…..

In 2009 kwam onze eerste dwergschnauzer en wat is het een heerlijk ras!!! Zo vrolijk, enthousiast, ondeugend, eigen wil…….

Ja, het is een uit de hand gelopen hobby! Ik ga regelmatig naar shows, maar de honden zijn bovenal huishonden, die echt in huis wonen, we hebben dus geen kennels. Ik wandel, fiets en heb dogdance met Maartje gedaan, kortom helemaal leuk!

Uiteraard zijn onze honden getest op de gezondheid.

De dwergenschnauzers worden jaarlijks getest op PRA en Cataract (ECVO), maar ook zijn ze vrij van PRA type B (via DNA), vrij van MAC (via DNA) en vrij van DTP (via DNA), dit kan zich uiten bij de dwergschnauzer als slokdarmverlamming.

Ik fok op gezondheid, goed betrouwbaar karakter en ja, ook op schoonheid, want het oog wil ook wat!

We hebben een aantal nestjes gehad. Wat vind ik het leuk! Het is soms best zwaar, maar je krijgt er zoveel voor terug. Het contact met de nieuwe baasjes vinden we heel belangrijk, iedereen mag vanaf 3 weken komen kijken naar de pups.
Vanaf 3 weken krijgen de pups veel geluiden te horen.

Na de eerste inenting komen ze in contact met de andere honden. De dwergschnauzers pups worden ook allemaal getest op levershunt bij de Universiteit in Utrecht

Ik ga met de pups naar het dorp, het bos en altijd naar een verzorghuis in de buurt. De mensen vinden het geweldig en de pups genieten van alle aandacht.

Socialiseren staat heel hoog in het vaandel!! Elk jaar organiseer ik een wandeling met de nakomelingen van onze dwergschnauzers en inmiddels ook dwergteckels.

Tja, hoe kom je dan ineens bij een dwergteckel????

Ik vind ze al jarenlang ontzettend leuk. Stoer, zelfbewust, eigenwijs, eigenlijk net als de Schnauzer.

Sinds we op het platteland wonen wilde ik  eigenlijk geen jachthond meer, maar …….. de dwergteckel is zo leuk …………

Op de ringtraining les zat een leuke dwergteckel afkomstig van de Mibafshoeve van Lammy Hamelink. Eerst natuurlijk met Ton overleggen en het sprak hem ook aan om er zo\’n kleine dwergteckel bij te nemen.

Ik moet zeggen, deze combinatie gaat super goed, wat een lol hebben ze samen, de schnauzers en  Pleuntje, onze dwergteckel!!! Pleuntje heeft 17 juli 2022 haar laatste nestje gehad en daar hebben we Lizelot van aangehouden. 
Tja en toen kwam er nog een teckeltje, maar dan een standaard. Anne Fleur is geboren bij Lammy Hamelink op 1 september 2022. Onze grote ondeugd en vrijdoos.

De teckels zullen ook natuurlijk het ECVO onderzoek krijgen en ik laat de pups testen op levershunt bij de universiteit van Utrecht.

Na deze uitleg nodig ik je dan ook uit om verder te kijken op de site van de Tulpashoeve en geniet van de verhalen en de leuke foto’s.