Nestje

Hieronder lezen jullie een verslag hoe hier de nestperiode is. Dit was een nestje van onze Maartje samen met Tim, (die helaas overleden is), in 2019.
Op Facebook zet ik veel foto’s als er een nestje is en ook de nieuwe baasjes worden overladen met filmpjes en foto’s.

26 augustus 2019

Wat vliegt de tijd…. de pups zijn inmiddels vertrokken en ze doen het allemaal super goed!!!! We hebben ongelooflijk genoten van het nestje van onze Tim en Maartje. Lieve, gezonde, vrolijke pups!!!
Ja, het is altijd lastig voor me om afscheid te nemen, maar ik kan nu weer alle aandacht geven aan onze eigen honden en….. mijn andere hobby fotografie!! Ik krijg af en toe leuke opdrachten en de mensen zijn heel blij en tevreden, dus ik ook!!!

Wat hebben we nog gedaan met de pups…… natuurlijk naar het verzorghuis in Heerde. Wat vonden de mensen het geweldig, ja meestal waren ze het weer vergeten als we weg waren, maar dat is niet belangrijk…. het gaat om het moment.

 

Verder zijn we nog naar Elburg geweest, waar het heel druk was met de Vesting dagen. Mensen vroegen of ze te komen, nou echt niet…… de nieuwe baasjes verheugden zich veel te veel op hun nieuwe huisgenoot!!!

En niet te vergeten!!!!! Ze zijn naar de Universiteit van Utrecht geweest voor de levershunt test en ALLEMAAL VRIJ!!

9 augustus 2019

Er is weer zoveel gebeurd, dat ik even niet de tijd had om weer foto’s te plaatsen!!! Alle nieuwe baasjes zijn regelmatig op bezoek geweest en wat is dat toch een feestje!!
Ook zijn de pups inmiddels door de Raad van Beheer gechipt en is het DNA afgenomen!

De pups hebben inmiddels hun eerste controle bij de dierenarts gehad en ….. allemaal gezond, kaakjes staan goed, geen knikstaartjes, hartjes zijn goed, knietjes zijn goed en …. heel belangrijk voor de mannen…. de balletjes zijn ingedaald!!!

Hieronder een aantal foto’s van het bezoek aan het Tuincentrum in Zwolle. Weer allerlei indrukken opgedaan: kinderen, karretjes, scootmobiels en andere luchtjes en geluiden. Voor mij ook weer een fijne gelegenheid om veel foto’s te maken!!!

27 juli 2019

Oef oef, wat een warmte!!!!
 
De pups zijn eigenlijk helemaal uitgevloerd door de warmte. Ik hou de ramen dicht en ook de gordijnen. 36 graden is geen doen!!! Wat doen de honden ….. slapen…. dus ook de pups.
Ze gaan alleen naar buiten voor hun plasje en poepje en om te eten, verder rust…..

22 juli 2019

Tja, deze foto’s zijn ook weer zo leuk!!! Ze zijn vandaag met 4 weken voor het eerst getrimd en je ziet al een beetje het schnauzerkoppie!!!

 

20 juli 2019

Echt ze hebben geen tafelmanieren op de leeftijd van 4 weken, maar dat komt goed!!!! Even geduld…..
Door dat eten zijn ze ook weer flink gegroeid! De dames wegen tussen de 1010 en 1160 gram en de heren tussen de 994 en 1180 gram!!!!! Zoals jullie dus zien, komen de dames goed voor zichzelf op!!!!!
 
Ga weer genieten van de leuke foto’s, ze zijn niet allemaal even scherp, maar jullie krijgen een idee..
 

15 juli 2019

De pups zijn nu 3 weken en wat een kanjers zijn het!!! Heerlijk vol en levendig! Daar houd ik van. Natuurlijk even weer een mooi moment om foto’s te maken van de koppies!!! Ga maar weer even genieten!!

7 juli 2019

De pups zijn alweer 2 weekjes en de oogjes zijn open!!!! Gisteren zijn ze voor het eerst ontwormd en ze vonden het niet lekker….. de melk van moeder Maartje smaakt veel beter!!!!

Natuurlijk heb ik ze ook weer gewogen en ze wegen nu tussen de 558 en 726 gram.

Inmiddels zijn de namen voor de pups door de Raad van Beheer goedgekeurd!!

De dames heten:

OOPS I DID IT AGAIN V.D. TULPASHOEVE
OUR SURPRISE V.D. TULPASHOEVE
OUR LITTLE SECRET V.D. TULPASHOEVE
OVER THE TOP V.D. TULPASHOEVE

De heren heten:

OH LOOK AT ME V.D. TULPASHOEVE
ONE AND ONLY V.D. TULPASHOEVE
ON THE SPOT V.D. TULPASHOEVE

29 juni 2019

De pupjes zijn vandaag 6 dagen en wat groeien ze!!! Maartje heeft meer dan voldoende melk. Het is wel een tante, die Maartje. Ze is zeer efficiënt!! De pups krijgen ruimschoots de gelegenheid om te drinken, maar daarna gaat ze naar de gang en ligt ze op de tegels…. even afkoelen. Normaal gesproken heb ik ook de warmtelamp aan, maar met deze hitte echt niet! Gelukkig hebben we een rieten dak, waardoor het in huis relatief koel is.
Maartje gaat ook weer gewoon mee op de wandeling in de ochtend, dat deed ze al toen de pups nog maar 2 dagen oud waren.
 
Bij de geboorte lagen de gewichten van de pups tussen de 202 en 238 gram en nu met 6 dagen…. tussen de 344 en 402 gram!!!! Het zijn kanjers!!!! De oogjes en oortjes zullen eind volgende week pas opengaan.
 
Vandaag ga ik de geboorte aangifte doen bij de Raad van Beheer, de namen verklap ik nog niet, maar ze beginnen met een O, eerst afwachten of ze goedgekeurd worden. 
O ja, ze hebben nu een gekleurd bandje om! Groen, blauw en paars zijn de mannen.
Geel, oranje, bruin en grijs zijn de dames!!!

Hierbij een verslagje van de geboorte van de pups op 22-23 juni 2019!

Nadat ik een paar nachtjes bij Maartje had geslapen en haar gedurende de laatste dagen goed in de gaten hield, begon de geboorte van de pups op 22 juni om 22.30 uur. In het begin kwam er een blaas en het pupje was er om 23.40 uur. De rest volgde al spoedig! Ze deed eigenlijk niet veel zelf, ze had daar haar personeel voor! Ze werden mooi in het vlies geboren en wij mochten de rest doen. De vliezen eraf halen en het navelstrengetje doorknippen en Maartje keek toe!!!

Nadat ze allemaal geboren waren, was er rust en Maartje is meer dan een modelmoedertje!
 
Inmiddels zijn de pups een paar gram gegroeid, dus het gaat goed. Maartje mag eten wat ze wil en ze krijgt ook heerlijke geitenmelk met water. Er wordt veel calcium aan haar lichaam onttrokken, dus dit moet toch weer aangevuld worden. Gewone melk mag een hond niet hebben vanwege de kans op diarree.
 
De pups hebben even stippeltje op de vacht, wit voor de reutjes en roze voor de teefjes. Ik kan ze zo uit elkaar houden, dat is handig i.v.m. het wegen. Later zullen ze gekleurde bandjes krijgen.
 
23.40 uur    reutje kop            238 gram
24.00 uur    teefje kop             218 gram
0.25 uur     reutje schouder    202 gram
0.40 uur     reutje rug              214 gram
1.20 uur     teefje schouder     218 gram
1.30 uur     teefje rug               212 gram
2.30 uur     teefje staart          210 gram
 
Ik ga mij binnenkort  verdiepen in de namen voor de stamboom!